Header NC - A reputable company - 1400x650 - optimised

Een gerenommeerde instelling

e-carmignac-medaillon-1.png

 
Anticiperen op grote tendensen om te zoeken naar groei waar deze te vinden is.

De filosofie die aan de basis stond van de oprichting van de onderneming heeft ons niet in de steek gelaten. Deze is al bijna 30 jaar een leidraad bij de keuzes die wij maken in de verdere ontwikkeling van onze onderneming.

Édouard Carmignac, CIO and Managing Director Carmignac Gestion

 

Een beperkt aantal fondsen beheren, maar dan wel goed.

Bijna 30 jaar gecontroleerde groei

Carmignac werd in 1989 in Frankrijk opgericht door Edouard Carmignac en Eric Helderlé en behoort momenteel tot de belangrijkste Europese aanbieders van vermogensbeheerdiensten.

 • 55 miljard €
  beheerd vermogen
 • 2,4 miljard €
  eigen vermogen
 • Een ontwikkelingsmodel gericht op gecontroleerde groe
 • 277
  personeelsleden
  • Focus op één enkele activiteit, met name vermogensbeheer,
  • Focus op één enkele activiteit, met name vermogensbeheer,
  • Geleidelijke uitbreiding van onze aanwezigheid in Europa.
 • 42
  beheerders en analisten
 • 26
  ICBE's
  17 strategieën
 • 14
  distributielanden

BRON: CARMIGNAC, 30/06/2018

Eén activiteit: het beheer van financiële activa

Carmignac heeft gekozen voor het beheer van een beperkte reeks strategieën om het vermogen van zijn cliënten te kunnen laten groeien.

We volgen geen trends, maar geven de voorkeur aan een realistisch beheer dat gebaseerd is op onze deskundigheid.

  >> raadpleeg hier Onze fondsenreeks.

Een Franse, Europese en internationale maatschappij

Een Franse maatschappij
Carmignac heeft vanaf de oprichting van de maatschappij in Parijs in 1989 een beroep gedaan op Franse vermogensadviseurs voor de distributie van haar producten. Zo is een dicht netwerk van professionele partners ontstaan dat het hele grondgebied bestrijkt. Zij zijn de ambassadeurs van de onderneming.

Een Europese instelling
Het Europese avontuur is begonnen in 1999, met de oprichting van een dochteronderneming in Luxemburg. De fondsen van Carmignac worden momenteel verkocht in 12 Europese landen, waaronder Italië, Duitsland, Spanje en het Verenigd Koninkrijk.

Een wereldwijd beleggingsuniversum
Al sinds de oprichting heeft Carmignac slechts één doel voor ogen: overal ter wereld groeikansen en -bronnen opsporen en tegelijkertijd de risico's onder controle houden. Hoe gaat dat in zijn werk? Onze beheerders en analisten, die tien verschillende nationaliteiten vertegenwoordigen en unieke internationale ervaring hebben opgedaan, passen een actieve beheermethode toe om rendement te genereren op bijna vijftig financiële markten wereldwijd.

  >> Zie ook : INTERNATIONALE UITBREIDING

GrandeMaison_ArcheInv_1400x230.png

Een organisatie die de tand des tijds doorstaat.

Carmignac heeft naarmate zij groeide aangepaste hulpmiddelen en praktijken ontwikkeld voor het beheer van een vermogen van ruim 55 miljard euro.

 • Strategisch ontwikkelingscomité

  Driemaandelijkse.

  CHet comité telt 12 leden, die een sleutelpositie binnen de onderneming bekleden en al onze activiteiten vertegenwoordigen. Het heeft tot taak de strategische krachtlijnen vast te leggen en de projecten van de maatschappij aan te sturen.

 • Beleggingscomité

  Dagelijkse bijeenkomst.

  Het comité bestaat uit 42 leden van het beheerteam. Het verricht macro- en micro-economische analyses, die als basis dienen voor aanpassingen van de beleggingsstrategie.

 • Comité voor risicobeheersing

  Maandelijkse bijeenkomst.

  Het comité telt 8 leden, die allen werkzaam zijn binnen de onderneming. Het heeft tot taak de aan ons beheer inherente risico's op te sporen, te kwantificeren en te analyseren.

 • Beheercomité

  Tweejaarlijks.

  De raad van bestuur telt 10 interne en externe leden. Hij heeft tot taak de algemene strategie uit te werken en te controleren en ziet toe op de goede werking van de onderneming.