Carmignac

Verantwoord Beleggen

De prestaties van een bedrijf analyseren en de langetermijnrisico's duidelijk in kaart brengen – dat betekent verder kijken dan de traditionele financiële opvattingen. Onze benadering van verantwoord beleggen geeft ons een diepgaand beeld van het echte potentieel van een bedrijf. Zo kunnen we beter gefundeerde beleggingsbeslissingen voor onze cliënten nemen.

Verantwoord beleggen als uitgangspunt

Als actieve en onafhankelijke vermogensbeheerders is het onze taak het spaargeld van onze cliënten met het oog op de toekomst efficiënt te beheren. Alleen door verantwoord te beleggen kunnen we dit bereiken.

 • We ontwikkelen onze eigen standpunten aan de hand van kwantitatieve analyse, verrijkt met menselijke inzichten en onafhankelijk onderzoek.

 • We vullen ons beleggingsproces aan met de analyse van niet-financiële factoren omdat die van essentieel belang zijn om risico's te beperken en kansen te herkennen.

 • We baseren onze beslissingen op onze overtuigingen en langetermijnvisie, zelfs als dat betekent dat we een nieuwe draai moeten geven aan conventionele denkwijzen.

 • We gaan in gesprek met de bedrijven waarin we beleggen om ze aan te moedigen de beste praktijken in te zetten en de overstap te maken naar een duurzamere winstgevendheid.

 • We werken samen met de belangrijkste spelers per sector om bewustwording voor klimaatverandering en maatschappelijke vooruitgang te kweken en ze aan te sporen zich daarvoor in te zetten.

Focus op ESG-thema's

Onze thema's op het gebied van milieu, maatschappij en governance (Environmental, Social and Governance of ESG) beslaan een breed spectrum. Voorbeelden hiervan zijn de manier waarop bedrijven omgaan met afval en waterverbruik (Environment), diversiteit, gezondheid en veiligheid op de werkplek (Social), fraude en corruptie, de onafhankelijkheid van het bestuur en de beloning van het management (Governance). We hebben besloten prioriteit te geven aan drie thema's die aansluiten op onze beleggingsfilosofie en langetermijnvisies:

 • [ISR pages] Picto E
  Klimaat

  Wij zijn ervan overtuigd dat elk bedrijf een steentje bij te dragen heeft aan het beperken van de klimaatverandering. Samen met de bedrijven waarin we beleggen zetten we ons in voor transparante uitstootcijfers en de overgang naar een klimaatvriendelijk beleid.

 • Carmignac
  Menselijk kapitaal

  We geloven dat werknemers het belangrijkste kapitaal van een bedrijf vormen, mits ze goed behandeld worden. We vragen de bedrijven waarin we beleggen om hun menselijk kapitaal zo te beheren dat de betrokkenheid en tevredenheid van de medewerkers efficiënt gestimuleerd wordt.

 • [ISR pages] Picto G
  Ondernemerschap

  Bedrijven die voortdurend innoveren om hun klanten altijd de beste oplossingen te kunnen bieden, creëren waarde voor de lange termijn, vinden we. Door onze eigen ervaring als ondernemend familiebedrijf te delen, helpen we de bedrijven waarin we beleggen om een langetermijnvisie te ontwikkelen.

Samenwerking

We geloven dat geen enkel bedrijf het helemaal alleen kan doen en die overtuiging is een belangrijke drijfveer achter onze inspanningen voor verantwoord beleggen. In samenwerking met diverse bedrijven uit de financiële sector willen we bedrijven ertoe bewegen de beste praktijken op het gebied van duurzaam beleggen uit te dragen. Hieronder ziet u welke initiatieven, beroepsverenigingen en werkgroepen we steunen, als ondertekenaar, supporter of deelnemer. Klik op de logo's voor meer informatie.

Logo

Datum ondertekening: 14/06/2012

Logo

Datum ondertekening: 27/10/2019

Logo

Datum ondertekening: 05/01/2020

Logo

Datum ondertekening: 01/12/2019

Logo

Datum ondertekening: 07/02/2022

Logo

Datum ondertekening: 02/02/2022

Beleid en verslagen inzake verantwoord beleggen

Lees onze duurzaamheidsgerelateerde toelichtingen, ons beleid inzake ESG-integratie, uitsluiting, klimaat, stemrecht en transparantie, en onze verslagen over koolstofuitstoot, engagement en stemmingen.

Meer weten?