Carmignac

Carmignac versterkt zijn expertise in alternatieve beleggingen met de komst van Jean-François Louvrier als portefeuillebeheerder

  • Gepubliceerd
  • Lengte
    1 minuten leestijd

Carmignac kondigt de aanstelling aan van Jean-François Louvrier, die als portefeuillebeheerder het long/short-aandelenteam van Carmignac komt versterken.

Carmignac heeft bijna 20 jaar ervaring met long/short-aandelenstrategieën. Zij vormen een van de hoekstenen van onze beleggingsaanpak, in het bijzonder Carmignac Portfolio Long Short European Equities, een fonds dat binnen zijn Morningstar-categorie tot het bovenste kwartiel behoort op 1, 3 en 5 jaar én in zijn beleggingsproces rekening houdt met ecologische en sociale criteria (waarmee het volgens de Europese Verordening betreffende informatieverschaffing over duurzaamheid in de financiëledienstensector een 'Artikel-8-fonds' is).

Jean-François Louvrier heeft veel ervaring met het beheer van wereldwijde aandelenfondsen. Vóór de overstap naar Carmignac was hij werkzaam bij Pictet AM, waar hij sinds 2015 long/short-aandelenportefeuilles beheerde. Daarvoor werkte Jean-François Louvrier bij Ivaldi Capital, Brevan Howard AM en Stark Investments, na eerdere werkervaringen bij PWC en later McKinsey & Company. Jean-François behaalde een Master of Business Administration aan de University of Chicago. Hij behaalde ook een master in financieel risicobeheer aan de Université Saint-Louis te Brussel en een master in economie en management aan de universiteit van Leuven. Jean-François is gevestigd in Londen en rapporteert aan David Older, Head of Equities.

Jean-François Louvrier gaat een wereldwijd marktneutraal Artikel-8-aandelenfonds beheren dat in zijn beleggingsproces rekening houdt met ecologische en sociale criteria. Omdat Carmignac voorzichtigheid en risicobeheer hoog in het vaandel voert, zal het fonds in eerste instantie in het 'LAB' draaien. Het LAB werd in 2014 opgezet door Maxime Carmignac om diversificatie in het fondsenaanbod te stimuleren door nieuwe strategieën tot wasdom te laten komen alvorens ze beschikbaar te maken voor cliënten.

David Older, Head of Equities bij Carmignac: "We zijn erg blij met de komst van Jean-François. Zijn ervaring met het succesvol implementeren van long/short-aandelenstrategieën en zijn kennis van een aantal conjunctuurgevoelige sectoren zijn een belangrijke aanwinst voor ons alternatieve beleggingsaanbod, dat de afgelopen jaren steeds meer in trek is bij onze cliënten."