Carmignac

Carmignac breidt expertise in technologiesector uit met aanstelling analist TMT

  • Gepubliceerd
  • Lengte
    1 minuten leestijd

Carmignac heeft Mathias Santos Silva aangetrokken als analist technologie, media en telecommunicatie (TMT). Hij komt het aandelenteam versterken en zet de expertise in de technologiesector extra kracht bij.

Mathias versterkt Carmignac en komt van Boden Capital, waar hij als senior analist de TMT-sector volgde met het oog op zowel long- als short-posities. Daarvoor werkte hij bij diverse vermogensbeheerders in Scandinavië, Frankrijk en het VK, onder meer als onderzoeksanalist aandelen bij Morgan Stanley van 2014 tot 2017. Hij begon zijn loopbaan in 2012, behaalde een masterdiploma bedrijfswetenschappen en economie aan de Stockholm School of Economics en is CFA Charterholder.

Het aandelenbelegggingsteam van Carmignac staat onder leiding van David Older en bestaat uit 20 deskundigen op het gebied van Europese aandelen, aandelen uit opkomende markten en wereldwijde aandelen. Fondsbeheerders worden ondersteund door ervaren sectorspecialisten, die het beleggingsproces verrijken met zowel hun grondige analyses en overtuigingen als hun ondernemende instelling, die gericht is op de snelle en veranderende kapitaalmarkten van deze tijd. De kracht van het team schuilt in hun vermogen om in te spelen op wereldwijde structurele trends met een bottom-up benadering die vertrekt vanuit individuele aandelen, ondersteund door de top-down macro-economische analyse en het nauwgezette risicobeheer van Carmignac.

Mathias is gevestigd in Londen en rapporteert aan David Older.

Carmignac

David Older, Head of Equities bij Carmignac, licht toe: "De komst van Mathias betekent een aanzienlijke versterking van de kennis van de TMT-sector in ons aandelenbeleggingsteam. Zijn expertise in long/short-beleggen zal ons nog beter in staat stellen om in alle marktomstandigheden de beste beleggingskansen te identificeren."