Carmignac

Carmignac benoemt nieuw Hoofd Aandelen en nieuwe Adjunct-Algemeen Directeur

  • Gepubliceerd
  • Lengte
    1 minuten leestijd

David Older is benoemd tot Hoofd Aandelen. Alle beheerders van de aandelenfondsen en alle aandelenanalisten rapporteren aan hem. David trad in 2015 in dienst bij Carmignac als Senior Fondsbeheerder en is nu verantwoordelijk voor het beoordelen en optimaliseren van het rendement van de portefeuilles dat door alfa wordt gegenereerd. Zijn werkgebied wordt uitgebreid tot alle segmenten van de Amerikaanse aandelenmarkt, exclusief grondstoffen.



Edouard Carmignac, oprichter van Carmignac: "In de persoon van David beschikken we over vergaande expertise op het gebied van aandelen in de sectoren Communicatie, Informatietechnologie, Media en Internet, en uitgebreide ervaring in het genereren van alfa en het toepassen van long-shortstrategieën. Mede dankzij hem konden we onder uiteenlopende marktomstandigheden rendement genereren en onze expertise op het gebied van risicobeheer verdiepen."

Christophe Peronin, die in 2010 in dienst trad bij Carmignac, is gepromoveerd tot Adjunct-Algemeen Directeur en werkt nauw samen met Algemeen Directeur Eric Helderlé. Hij blijft verantwoordelijk voor zowel de operationele afdeling als het risicobeheer. Daarnaast ondersteunt hij vanuit deze nieuwe functie de Algemeen Directeur bij het leidinggeven aan het Strategic Development Committee en bij het uitvoeren van de initiatieven ervan.



Algemeen Directeur Eric Helderlé licht toe: "Op basis van zijn ruime ervaring op het gebied van asset management kunnen wij als risicobeheerder onze operationele en strategische ontwikkeling verder uitbouwen."