[Header] [About us] [SRI] Socially Responsible Investment

Uitstekende PRI-scores voor Carmignac

  • Gepubliceerd
  • Lengte
    1 minuten leestijd

Carmignac krijgt erkenning van de PRI-organisatie (Principles for Responsible Investment) voor de kwaliteit van zijn beleid voor verantwoord beleggen, zoals blijkt uit de totaalscore in het Beoordelingsrapport van 2020.

De PRI bieden beleggers een wereldwijd kader om bij hun beleggingsbeslissingen rekening te houden met factoren op het vlak van milieu, maatschappij en ondernemingsbestuur (ESG). De in 2006 geïntroduceerde en door de Verenigde Naties (VN) ondersteunde beginselen hebben tot doel verantwoorde beleggingspraktijken voor alle stakeholders in de hele financiële sector te bevorderen, om het financiële systeem duurzamer te maken.

Als ondertekenaar van de PRI verbindt Carmignac zich ertoe deze principes na te leven en te promoten. Elk jaar wordt het beleid voor verantwoord beleggen van Carmignac uitvoerig beoordeeld door de PRI-organisatie. Voor 2020 heeft Carmignac de score A+ (hoogste score) gekregen voor de modules "Strategy and Governance" en "Listed Equity – Incorporation". Bovendien kreeg het de score A (hoger dan de mediane score B) voor "Listed Equity – Active ownership", "Fixed Income – Government bonds (SSA)", "Fixed Income – Corporate Financial" en "Fixed Income – Corporate non-financial".

Carmignac

Voor meer informatie over verantwoord beleggen bij Carmignac: