Carmignac

Carmignac verkrijgt het Franse MVB-label voor nog eens vijf fondsen

 • Gepubliceerd
 • Lengte
  1 minuten leestijd

Het is ons een groot genoegen bekend te maken dat het Franse MVB-label is toegekend aan de fondsen Carmignac Investissement, Carmignac Portfolio Investissement, Carmignac China New Economy, Carmignac Portfolio China New Economy en Carmignac Portfolio Flexible Bond. Daarmee komt het aantal gelabelde fondsen op dertien, oftewel meer dan EUR 10 miljard aan activa onder beheer1.

We zijn erg blij dat we dit label opnieuw mogen ontvangen. Het is niet alleen een referentiepunt, maar ook een bewijs van vertrouwen voor beleggers die op zoek zijn naar duurzame producten.

- Sandra Crowl, Stewardship Director bij Carmignac

Korte toelichting over de gelabelde fondsen

 • Carmignac
  'Investissement'-strategie


  Deze fondsen beleggen wereldwijd op basis van een maatschappelijk verantwoorde beleggingsbenadering (geclassificeerd als 'Artikel 8' volgens de SFDR) in aandelen van bedrijven die profiteren van langetermijntrends.

 • Carmignac
  'China New Economy'-strategie

  Deze fondsen beleggen, zonder beperking, op basis van een maatschappelijk verantwoorde beleggingsbenadering (geclassificeerd als 'Artikel 8' volgens de SFDR) in duurzame-groeithema's binnen de Nieuwe Chinese Economie.

 • Carmignac
  'Flexible Bond'-strategie


  Het fonds implementeert op basis van een maatschappelijk verantwoorde beleggingsbenadering (geclassificeerd als 'Artikel 8' volgens de SFDR-verordening) een flexibele allocatie binnen de wereldwijde obligatiemarkten en dekt het valutarisico daarbij af.

Voor meer informatie over de verantwoorde beleggingsaanpak van onze fondsen:

Zie de rubriek 'Verantwoord Beleggen'

Het Franse MVB-label werd in 2016 gecreëerd door het ministerie van Economie en Financiën. Het wordt toegekend na een strenge audit, die elk jaar opnieuw wordt uitgevoerd door een onafhankelijke instantie (AFNOR of Ernst & Young). Ga voor meer informatie naar www.lelabelisr.fr. De SFDR (Sustainable Finance Disclosure Regulation) 2019/2088 is een Europese Verordening die van vermogensbeheerders verlangt dat zij hun fondsen categoriseren naar met name: 'Artikel 8', voor fondsen die ecologische of sociale kenmerken promoten, 'Artikel 9', voor fondsen die duurzaam beleggen met meetbare doelstellingen, of 'Artikel 6', voor fondsen die niet noodzakelijkerwijs een duurzaamheidsdoelstelling hebben. Kijk voor meer informatie op: https://eur-lex.europa.eu/eli/reg/2019/2088/oj?locale=nl.

1Bron: Carmignac, 31/08/2021.