Aandelenstrategie door David Older: verlies de grote lijnen niet uit het oog!

  • Auteur(s)
    David Older
  • Gepubliceerd
  • Lengte
    1 minuten leestijd
David Older

Beleggingstrends identificeren voor de lange termijn die grotendeels onder de radar blijven, is een onderscheidend kenmerk van onze strategie voor wereldwijde aandelen

David Older

Head of Equities, Fund Manager


Voorkeur voor groeiaandelen en voordeel putten uit robuuste trends

Naast het beheer van de bèta vormt het genereren van alfa op de aandelenmarkten ook in 2020 nog altijd de essentiële spil van onze kernstrategie voor het behalen van rendement. Onze strategische voorkeur voor groeiaandelen, waarbij we profiteren van robuuste trends, is dan ook allesbehalve een cliché-achtige benadering. Het identificeren van beleggingstrends voor de lange termijn die grotendeels onder de radar blijven is juist een onderscheidend kenmerk van onze strategie voor wereldwijde aandelen. Zonder het vermogen om disruptieve en innovatieve trends te identificeren is het eigenlijk zo goed als onmogelijk om beleggingsstrategieën te ontwikkelen die op lange termijn succesvol zijn – daar zijn we van overtuigd.

Vier thema's om in het oog te houden

Technologische drijfveren


Digitalisering


In 2019 werd ongeveer 5% van het wereldwijde bbp aan technologie besteed. Dergelijke uitgaven zullen in 2030 naar verwachting zijn verdubbeld, tot ruim 10% van het bbp 1. Aan deze ontwikkeling ligt een brede trend ten grondslag: de totale digitalisering. Ieder bedrijf in de wereld ondergaat momenteel een digitale transformatie die de productiviteit en operationele efficiëntie zal verhogen.

Demografische & maatschappelijke veranderingen


Een uitdijende middenklasse, een vergrijzende bevolking, verstedelijking, de rijken worden rijker, millennials komen aan het roer en de huishoudens worden kleiner – allemaal factoren die de sectoren consumptiegoederen en gezondheidszorg verstoren en ruimte creëren voor allerlei beleggingskansen.

Verbonden consument


De moderne consument heeft verstand van zaken, meer keuze en hoge verwachtingen ten aanzien van de bedrijven waarmee hij zaken wil doen. Dit onderstreept hoe belangrijk het is om in dit disruptieve universum de juiste aandelen te selecteren. De consequenties van deze revolutie zijn onder andere voelbaar in de e-commerce en de game-industrie.

Hernieuwbare energie


Hernieuwbare energie is op dit moment wereldwijd een van de belangrijkste economische megatrends. We staan aan de vooravond van een nieuw tijdperk van hernieuwbare energie, waarin groei meer van marktwerking afhankelijk is en niet zozeer meer van de steun van overheidsbeleid. Voor 2040 schatten we dat hernieuwbare energiebronnen goed zullen zijn voor 50% van de energievoorziening, vergeleken met 7% in 2018 2. De sector biedt rendabele beleggingskansen voor de lange termijn.