Met de benoeming van econoom Apolline Menut versterkt carmignac zijn macro-economische expertise

  • Gepubliceerd
  • Lengte
    1 minuten leestijd
Carmignac

Met veel genoegen maakt Carmignac bekend dat Apolline Menut benoemd is als econoom, gericht op de eurozone. Apolline werkt vanuit Parijs en trad op 1 oktober in dienst bij Carmignac. Zij legt verantwoording af aan Raphaël Gallardo, Chief Economist.

Hiervoor was Apolline Menut als econoom werkzaam bij Axa IM, waar ze verantwoordelijk was voor de economische en politieke ontwikkelingen in de eurozone. Ze begon haar carrière bij de Sloan School of Management van het Massachusetts Institute of Technology in Cambridge (VS) als onderzoeksassistent. Vervolgens stapte ze over naar Barclays, waar ze werkte op de afdeling European Economics Research, specifiek gericht op de eurozone.

Apolline is afgestudeerd aan de Ecole Normale Supérieure Paris-Saclay en heeft een masterdiploma in Theoretische en toegepaste economie van de Paris School of Economics. Ze heeft een Bachelor of Arts-diploma in Economie en Sociologie van de Sorbonne en was gaststudent aan het Massachusetts Institute of Technology.

Raphaël Gallardo, Chief Economist bij Carmignac: “Ik ben verheugd om Apolline, een erkende en getalenteerde professional, in ons team te verwelkomen. Haar expertise zal van groot belang zijn voor ons onafhankelijk en intern macro-economisch onderzoek, een van de handelsmerken van Carmignac. Aan de hand daarvan kunnen we in al onze portefeuilles onze wereldwijde actieve beheerstijl toepassen."